Sluit Logo Radar

Proeftuin jonge kind

Mobiele hulp voor kinderen jonger dan 12 jaar met (vermoeden van) een verstandelijke beperking

Wat doet dit proefproject?

De proeftuin Jonge Kind biedt mobiele en intensieve hulpverlening in Gent-Meetjesland voor kinderen van -9 maanden (vanaf zwangerschap) tot 12 jaar. Het gaat om kinderen (met een vermoeden) van verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek die opgroeien in een kwetsbare omgeving.

 

Dit project kadert in bijkomende investering voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Het loopt tot eind 2024 en kan na een positieve evaluatie verlengd worden, maar beperkt zich momenteel enkel tot de regio Gent-Meetjesland.

De proeftuin maakt in RADAR deel uit van Cluster Gedeeld.

 

Wie is de doelgroep?

De proeftuin Jonge Kind richt zich tot kinderen:

  • van -9 maanden tot 12 jaar
  • met een woon- of vindplaats in regio Gent-Meetjesland  (klik hier om te zien welke gemeentes hiertoe behoren)
  • opgroeiend in een kwetsbare omgeving
  • met (vermoeden) van verstandelijke beperking
  • en een geestelijke gezondheidsproblematiek
  • waarbij aanklampend, mobiel werken zich opdringt

 

Hoe kan je aanmelden? 

 

Belangrijk: dit is een proeftuin/project, waarbij je enkel kan aanmelden uit de regio Gent-Meetjesland. Dit omhelst de gemeentes Sint-Laureins, Assenede, Kaprijke, Eeklo, Maldegem, Aalter, Lievegem, Evergem, Zelzate, Gent, Deinze, Sint-Martens-Latem, Zulte, Nazareth, Gavere, De Pinte, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren en Oosterzele. 

 

Voor cluster gedeelde hulp (Care, Casemanagement, Ondersteuningsteam teamondersteuning, Proeftuin jonge kind, Proeftuin transitie) kan je vanaf 1 februari 2024 (terug) telefonisch aanmelden. De aanmeldingen voor elk van deze zorgprogramma’s verloopt via 1 centraal aanmeldnummer: 093580699. Er kan op volgende tijdstippen worden gebeld: maandag- en dinsdagnamiddag (tussen 13u en 16u30) en op woensdag- en donderdagvoormiddag (tussen 9u en 12u30).

 

Iedereen mag een aanmelding tot gedeelde hulp stellen. Belangrijk is wel dat bij elke aanmelding het kind/de jongere en de ouders mee op de hoogte zijn van deze aanmelding. Tijdens de aanmelding zal een collega jou telefonisch beluisteren in je vraag naar gedeelde hulp en of een meer specifiek zorgprogramma. De aanmelding wordt vervolgens tijdens het wekelijks aanmeldteam besproken, waarop ook de netwerkpsychiater aansluit. Na deze bespreking volgt een terugkoppeling zodat het voor jou als hulpvrager helder is wat het antwoord op je vraag is.

 

We verwachten dat het aantal vragen op dit centraal aanmeldnummer groot zal zijn nu de aanmeldpauze gestopt wordt. Indien je niet onmiddellijk iemand kan bereiken, vragen we jou om zeker opnieuw ons te contacteren. Mochten er herhalend moeilijkheden optreden, vragen we je de knop 'FEEDBACK' bovenaan op de website te gebruiken om dit te laten horen. We willen er immers graag voor zorgen dat we jullie zo goed mogelijk verder kunnen helpen.

Contact en medewerkers

Annelies Coetsier

Regiocoördinator gedeelde ondersteuning Gent-Meetjesland & Themaverantwoordelijke proeftuin jonge kind

Ilona Van Royen

Overige RADAR-programma's