Sluit Logo Radar

Wat is Netwerkpunt?

De medewerkers van Netwerkpunt helpen hulpverleners om de weg te vinden in het zorgaanbod. Je legt uit welke hulp het kind of de jongere nodig heeft en de medewerkers brengen het aanbod in kaart en geven advies bij wie of waar je terechtkan.  Jij behoudt de regie over de hulpvraag. Zo verruim je je kennis en kan je zelf gericht doorverwijzen. 

 

 

Voor wie?

Professionelen in Oost-Vlaanderen die kinderen en jongeren begeleiden: huisartsen, medewerkers van CAW, JAC of wijkgezondheidscentra, leerlingenbegeleiders, sociaal werkers...

 

Ouders, familieleden of jongeren kunnen niet rechtstreeks aanmelden. Zij richten zich best tot hun huisarts of een hulpverlener die al betrokken is. 

 

Hoe?

  • Stuur een mail met je vraag naar netwerkpunt@radar.be.
  • Of bel naar 09 397 09 87.  Dat kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 9 tot 12 uur.

 

Verschil met Consult? 

Netwerkpunt is er voor oriëntatievragen: als je bijvoorbeeld weet dat een jongere hulp zoekt voor angstproblemen maar niet weet welke psychologen of organisaties hierin gespecialiseerd zijn. Je weet welke hulp gepast is, maar kent de weg niet in het aanbod. 

 

Bij consultvragen heb je nood om samen met een andere professional inhoudelijk na te denken hoe je verder kunt, wat je zelf kan doen, welke hulp bijkomend zinvol kan zijn.

Gelijkaardig aanbod in Oost-Vlaanderen

Netwerkpunt Het PAKT (+16 jaar)

Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casusspecifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag.  Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. 

 

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur via 09 397 09 87.

 

Mailen kan naar netwerkpunt@pakt.be.

Advies & Coaching GG ADS (+16 jaar)

De oriëntatiefunctie Advies/Coaching GG ADS biedt ondersteuning bij het zoeken naar een geschikt zorgaanbod.  We denken samen na over GGZ-actoren die betrokken kunnen worden in de zorg en helpen je zo om een professioneel netwerk uit te bouwen. Dit voor de regio Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas.

 

Telefonische permanentie elke werkdag tussen 9 en 12 uur via 0499 90 49 44.

Afdeling continuïteit en toegang, team continuïteit (0-25 jaar)

Hulpvragen binnen de jeugdhulp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 tot 25 jaar. 

 

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur via 02 243 51 70.

 

Mailen kan naar act.oostvlaanderen@opgroeien.be.

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.