Sluit Logo Radar

Open Geestdagen Aalst

zaterdag, 07 oktober

Het Centrum Geestelijke Gezondheid in Aalst opent haar deuren!

Ben je benieuwd welke verschillende zorgvormen er zijn in de geestelijke gezondheidszorg?

Spring dan op zaterdag 7 oktober eens binnen in het CGG in Aalst en ontdek het diverse aanbod rond mentaal welzijn.

 

Stel je vragen...

  • over de terugbetaling van een geconventioneerd psycholoog in Oost-Vlaanderen
  • over de teams en werking van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen
  • over de netwerken geestelijke gezondheidszorg
  • over de HerstelAcademie

 

...of proef van een groepssessie

10.30 uur ACT, doen wat werkt voor jou – met Isabella Huygens – voor jongeren

Een ervaringsgericht proevertje van de ACT-jongerengroep voor jongeren, hun ouders, verwijzers en andere geïnteresseerden. We laten jullie in deze workshop even proeven van de training ‘ACT your way. Doen wat werkt voor jou’. Dit is een jongerentraining uitgewerkt door Denise Matthijssen, Els de Rooij en Denis Bodden gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy. Deze training richt zich naar jongeren met diverse psychische klachten die regie willen nemen over hun leven en dingen willen veranderen waarin ze nu zijn vastgelopen.

 

11.30 uur Groepspsychotherapie, een proevertje – met Elisabeth Van den Bossche en Bart Vancraeynest– voor volwassenen & ouderen

Ervaar je moeilijkheden bij het aangaan van contact met anderen, met het starten van een gesprek, met het aangeven van je grenzen of merk je dat je in steeds dezelfde problemen terechtkomt, dat je steeds dezelfde minder goede keuzes maakt, of dat je moeilijk uit je donkere gedachten geraakt, … In deze workshop kan je ervaren hoe we met deze thema’s aan de slag gaan in groepspsychotherapie.

 

12.30 uur Familie in Herstel – met Vanessa De Roo- voor familie, naasten & mantelzorgers

Wanneer je kind, je partner, een van je ouders, een broer of zus of iemand anders uit je omgeving te maken krijgt met psychische problemen, verandert er ook veel in jouw leven. Ook jouw psychisch welzijn komt zwaar onder druk. De relatie met je kwetsbare familielid verandert, je kan met je vragen niet altijd terecht bij hulpverleners, de balans tussen draagkracht en draaglast kan snel en soms onherroepelijk uit evenwicht raken. In deze workshop staan we hierbij stil.

 

13.30 uur Rots & water – sterk en weerbaar leren zijn – met Gwen Taylor – voor lagereschoolkinderen

Deze workshop gaat over het voor jezelf leren opkomen en omgaan met groepsdruk, via actieve doe-oefeningen in een kleine groep. Sterk als een ROTS = voor jezelf opkomen, je eigen grenzen aangeven, je eigen beslissingen durven nemen en zelfvertrouwen uitstralen. Weerbaar als WATER = contact met anderen maken, communiceren en kunnen luisteren, rekening houden met anderen, in verbinding gaan, samen naar oplossingen zoeken en grenzen van anderen respecteren.

 

14.30 uur Groepspsychotherapie, een proevertje – met Elisabeth Van den Bossche en Bart Vancraeynest - voor volwassenen en ouderen

Ervaar je moeilijkheden bij het aangaan van contact met anderen, met het starten van een gesprek, met het aangeven van je grenzen of merk je dat je in steeds dezelfde problemen terechtkomt, dat je steeds dezelfde minder goede keuzes maakt, of dat je moeilijk uit je donkere gedachten geraakt, … In deze workshop kan je ervaren hoe we met deze thema’s aan de slag gaan in groepspsychotherapie.

 

15.30uur Pak krijgen op piekeren – met Annie Props – voor (jong)volwassenen

Piekeren, iedereen doet dat wel eens. Maar voor sommigen wordt het een lastig iets, iets waar ze zouden willen van afraken omdat het de kwaliteit van leven negatief beïnvloedt, omdat het hen wakker houdt uit hun slaap, of nog erger omdat het deel uitmaakt van angstklachten of depressie. In deze workshop krijg je een ‘proevertje’ van wat aan bod komt in het groepsprogramma ‘Pak krijgen op piekeren’. Dat programma bestaat uit 8 sessies. In een kleine groep ga je er aan de slag met informatie die de wetenschap ons biedt om piekeren te leren doorbreken. Je leert concrete vaardigheden die je in 8 weken inoefent. Het piekeren zal er niet helemaal mee verdwijnen, dat moet ook niet, maar piekerspiralen waar je voorheen in wegdraaide worden hanteerbaarder.

 

Voor wie? 

Er is aanbod voor iedereen, van jong tot oud. 

Zowel burgers als professionals zijn welkom. 

 

Waar?

Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen

Keizersplein 4

9300 Aalst

 

Wanneer?

Zaterdag 7 oktober

tussen 10 tot 17 uur 

Toegang is gratis.

 

Schrijf je in

Inschrijven voor een groepssessie is niet verplicht, maar het verzekert wel je plaats.

Klik hier om je in te schrijven.

 

Meer info?

Stuur een mailtje naar opengeest@psy-ovl.be.

Deze dag wordt georganiseerd door de netwerken geestelijke gezondheid in Oost-Vlaanderen (Het PAKT, GG ADS & RADAR), het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen en de HerstelAcademie.

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.