Sluit Logo Radar

Kom proeven van groepssessies

zondag, 08 oktober

Op zondag 8 oktober van 13 tot 16 uur laten erkende psychologen je proeven van groepssessies rond thema’s als emotieregulatie, veerkracht, slaaptraining, relaties en stress. 

 

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Zorgen, piekeren, emoties, stress, burn-out, slaapproblemen... Soms kom je er vanzelf weer bovenop, soms is het nodig om te praten met een professional. Een bezoek aan één van de 450 Oost-Vlaamse erkende psychologen op www.psy-ovl.be kost slechts €11 voor een individuele sessie of €2,5 voor een groepssessie.

 

Ben je benieuwd naar hoe het er in zo’n groepssessie aan toe gaat? Wil je graag weten wat zo’n psycholoog precies doet? Of ben je bezorgd om een ouder, kind, vriend of familielid? Spring dan gerust eens binnen en kom proeven van de verschillende sessies! Aan het onthaal kan je doorlopend meer informatie krijgen over de terugbetaling van een geconventioneerd psycholoog in Oost-Vlaanderen.  

 

Ben je een professional (huisarts, hulpverlener, leerkracht...) en krijg je te maken met kinderen, jongeren of volwassenen die kampen met psychische problemen? Kom dan gerust ook kennismaken met het zorgaanbod van de geconventioneerde psychologen in Oost-Vlaanderen tijdens deze groepssessies. 

 

Programma

Voor kinderen

Kracht for kids, over veerkracht en geluk – met Kayleigh Ghys – voor kinderen

Sessies om 13 en 14 uur

Ken je de geluksdriehoek? Jezelf kunnen zijn, goed omringd zijn en je goed voelen: dat zijn de drie sleutels tot geluk. Aan de hand van praktische oefeningen ervaar je wat veerkracht is en waarop je kan inzetten om je opnieuw dat tikkeltje beter te voelen.

 

EuREKA - Emotieregulatietraining – met Delphine Van Lierde – voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar

Sessies om 13 en 15 uur

EuREKA!? Wat is dat voor iets? EuREKA gaat over emoties – angst, verdriet, boosheid… Ze horen bij het leven, maar soms zijn ze zo heftig dat we er echt last van hebben. Hoe kunnen we op een goede manier omgaan met onze hevige gevoelens en steviger in onze schoenen staan? Dat leer je in deze sessie. Want leren omgaan met je emoties, dat heet – met een moeilijk woord – EmotieREgulatie, voor Kinderen en Adolescenten (=jongeren), of kortweg: EuREKA! 

 

Goed in je vel – met Isolde Roose– voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar

Sessie om 14 uur voor kinderen van 10-13 jaar | Sessie om 15 uur voor jongeren van 13-16 jaar

Zit je wel goed in je vel? Soms voelen we ons echt niet lekker: dan hebben we last van stress, piekeren of emoties… Wat kan je eraan doen? Dat ontdekken we in deze sessie. We oefenen samen hoe we vanbinnen ruimte kunnen maken, ook voor deze vervelende gevoelens. Daarna kan je thuis zelf verder oefenen! 

 

Voor volwassenen

Wat als slaap je wakker houdt? – met Charlotte Van Hamme – voor volwassenen

Sessies om 13 en 14 uur

Moeilijk inslapen, moeilijk doorslapen, regelmatig wakker worden doorheen de nacht, te vroeg wakker worden, liggen piekeren in bed of de slaap niet kunnen vatten door stress… Maar liefst 10% van de bevolking kampt met slaapproblemen. In deze slaaptraining krijg je tips en technieken voor een betere slaap en een wakkerder bestaan. 

 

Groeien in groep – met Chanou Vrijdaghs en Ruth De Pau – voor volwassenen

Sessies om 14 en 15 uur

Omgaan met anderen… het is niet voor iedereen evident! Ervaar je moeilijkheden in je relaties met anderen? Wil je groeien op persoonlijk en relationeel vlak? In deze sessie ga je aan de slag met de ideeën die je hebt over jezelf, over anderen en over relaties en welke positie jij inneemt in contact met anderen.

 

Praktische info 

Waar? BlinkHuis Gent, Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent (vrije ingang) 

Wanneer? Zondag 8 oktober van 13 tot 16 uur (sessies om 13, 14 en 15 uur) 

 

Toegang is gratis.

 

Inschrijven

Het aantal plaatsen per sessie is beperkt. Schrijf je daarom op voorhand in via deze link om zeker te zijn van je plaats.

Klik hier om je in te schrijven.

 

Meer info?

Stuur een mailtje naar opengeest@psy-ovl.be of bel Liesl Vereecke op het nummer 0491 56 96 54.

Deze namiddag wordt georganiseerd door de netwerken geestelijke gezondheid in Oost-Vlaanderen (Het Pakt, ADS & RADAR) en kadert in de Open GeestDagen.

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.