Sluit Logo Radar

Werken met tolken tijdens moeilijke gesprekken

donderdag, 21 november

Deze webinar is voor alle professionelen die moeilijke gesprekken voeren over mentaal welzijn met kinderen en jongeren (en hun context). We kijken voorbij de praktische aspecten rond het gebruik van tolken en zoomen in op het gesprek zelf. Deze webinar wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van de werkgroep Cultuursensitieve Zorg van alle netwerken geesterlijke gezondheid voor kinderen en jongeren. De sprekers zijn dagelijks bezig met tolken en/of gezinnen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

 

Programma

 

Inleiding (door Amal): Wat is tolken? Welke verschillende vormen zijn er? Wanneer zet je welk soort tolk in? Wat zijn hun voor- en nadelen?

Motivatie (door Solentra): Hoe motiveer je het systeem? Hoe bereid je zo’n gesprek voor? Wat doe je tijdens het tolken? Wat houdt een nabespreking in?

Doelgroep (door Dot vzw): Welke specifieke aandachtspunten, do’s en dont’s zijn er bij het werken met tolken, kinderen, jongeren en gezinnen?

Samenwerking (door Amal): Wat is de impact van een tolk op de therapeutische relatie? Wat doe je als je het gevoel hebt dat het tijdens het tolken misloopt?

Nadien is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. 

 

Schrijf je hier in!

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.