Werk je met schoolweigeraars en heb je nood aan overleg met gelijkgestemden over jouw aanpak van schoolweigering?
Intervisie is een gestructureerde vorm van collegiale consultatie waarbij professionals uit dezelfde of verschillende organisaties en vakgebieden samenkomen om te reflecteren op hun werk, ervaringen uit te wisselen, en elkaar te ondersteunen bij het oplossen van problemen.
DOEL en GROEP
In groepen van 8 deelnemers krijg je onder begeleiding van een expert inzicht in je eigen handelen en zoek je samen met gelijkgestemden naar mogelijkheden in elkaars trajecten van schoolweigering. Voorwaarden zijn gelijkwaardigheid van de deelnemers en onderling vertrouwen.
De effecten van intervisie zijn:
je werkt vaak (maandelijks) met schoolweigeraars als
* Het boek 'Schoolweigering. Als schoollopen niet meer lukt.' van Nele Van Driessche, Gino Ameye en Griet De Nys zien we als basisliteratuur.
Je komt voorbereid naar een intervisie, door een eigen casus rond schoolweigering mee te brengen die je wil bespreken. Je krijgt hiervoor een sjabloon ter beschikking.
In groep worden bij de start van een intervisie 2 casussen gekozen die meteen worden besproken volgens een vaste intervisiemethodiek. De begeleider modereert het verloop.
DATA en LOCATIE
KOSTPRIJS
€75
(Je wordt verwacht om alle intervisies te volgen. Inschrijven voor afzonderlijke intervisies is niet mogelijk.)
Dit aanbod wordt gerealiseerd door een samenwerking binnen Oost-Vlaanderen tussen RADAR Crosslink - De Kaap, Karus - HOGENT – Research Center Learning in Diversity - Onderwijscentrum Gent - Steunpunt leerrecht en leerplichtbegeleiding - KJPSY Tilia (VITAZ) - Lerend netwerk jeugdhulp onderwijs Oost-Vlaanderen - Samen tegen schooluitval Oost-Vlaanderen
Indien u bijkomende vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met chantal.devis@radar.be of 0488 93 85 68