Sluit Logo Radar

Wat is Netwerkpunt?

De medewerkers van Netwerkpunt helpen hulpverleners om de weg te vinden in het zorgaanbod. Jij legt uit welke hulp het kind of de jongere nodig heeft en de medewerkers brengen het aanbod in kaart en geven advies bij wie of waar je terechtkan. Jij behoudt de regie over de hulpvraag. Zo verruim je je kennis en kan je zelf gericht doorverwijzen. 

Neem mij op als psycholoog/therapeut in jullie database

Hoe aanmelden?

Neem contact met ons op via mail of telefoon.

Je kan ons voorlopig enkel via mail bereiken, door afwezigheid van collega's. Dankjewel voor je begrip.

 

Jouw vraag bevat best de volgende elementen: 

  • de leeftijd of het geboortejaar van het kind of de jongere 

  • welke vorm van hulpverlening gezocht wordt 

  • de regio waarin gezocht mag worden 

  • relevante voorgaande en/of huidige hulpverlening 

  • financiële mogelijkheden

Wie kan aanmelden?

Professionelen in Oost-Vlaanderen die kinderen en jongeren begeleiden: huisartsen, medewerkers van CAW, JAC of wijkgezondheidscentra, leerlingenbegeleiders, sociaal werkers...


Ouders, familieleden of jongeren kunnen niet rechtstreeks aanmelden. Zij richten zich best tot hun huisarts of een hulpverlener die al betrokken is. 

Voorbeelden

 

 

  • "Ik ben op zoek naar een therapeut in Sint-Niklaas die gespecialiseerd is in traumaverwerking, voor een meisje van 15 jaar. Het meisje is Engelstalig en kan zich verplaatsen met de fiets of het openbaar vervoer. Zij zal de therapie zelf bekostigen, vandaar bij voorkeur financieel laagdrempelige of haalbare opties.” 

 

  • "Voor mijn cliënte van 8 jaar ben ik op zoek naar een psycholoog in regio Gentbrugge die begeleiding kan bieden bij de recente diagnose van ADHD en het schoolse functioneren. Er zijn geen financiële drempels.” 

 

  • "Voor een jongetje van 6 jaar uit Oudenaarde ben ik op zoek naar een geconventioneerde psycholoog/therapeut in (de omgeving van) Oudenaarde die speltherapie kan aanbieden. Het jongetje heeft wat last van angsten.” 

Verschil met Consult?

Netwerkpunt is er voor oriëntatievragen: je weet als professional welke hulp je zoekt voor een kind of jongere, maar je kent de weg niet in het bestaande aanbod geestelijke gezondheid. 

 

Heb je echter nood om samen met een andere professional inhoudelijk na te denken hoe je verder kunt, wat je zelf kan doen, welke hulp bijkomend zinvol kan zijn? Bekijk dan gerust het consultaanbod.

Gelijkaardig aanbod in Oost-Vlaanderen

Netwerkpunt Het PAKT (+16 jaar)

Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casusspecifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag.  Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. 

 

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur via 09 397 09 87.

 

Mailen kan naar netwerkpunt@pakt.be.

Advies & Coaching GG ADS (+16 jaar)

De oriëntatiefunctie Advies/Coaching GG ADS biedt ondersteuning bij het zoeken naar een geschikt zorgaanbod.  We denken samen na over GGZ-actoren die betrokken kunnen worden in de zorg en helpen je zo om een professioneel netwerk uit te bouwen. Dit voor de regio Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas.

 

Telefonische permanentie elke werkdag tussen 9 en 12 uur via 0499 90 49 44.

Afdeling continuïteit en toegang, team continuïteit (0-25 jaar)

Hulpvragen binnen de jeugdhulp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 tot 25 jaar. 

 

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur via 02 243 51 70.

 

Mailen kan naar act.oostvlaanderen@opgroeien.be.

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.