Sluit Logo Radar

Aanbod Infant Mental Health

donderdag, 13 juni

AANBOD INFANT MENTAL HEALTH (IMH)

Infant Mental Health richt zich op de psychische gezondheid van de allerjongsten (van de kinderwens tot 6 jaar) én hun zorgfiguren. De aandacht gaat zowel naar het welbevinden van de jonge kinderen zelf, hun ouders en context, als de relatie tussen ouders en kind(eren).

Een veilige en positieve relatie met een hulpverlener kan een grote positieve impact hebben op de relaties binnen het prille gezin en de ontwikkeling van kinderen. Hoe vroeger we ondersteunen, hoe meer kans op een beter verloop van de ontwikkeling en hoe meer kansen de ouder krijgt op ouderschap dat competent en goed aanvoelt.
 

  • Wil je meer weten over het Infant Mental Health gedachtengoed om zo het emotionele welbevinden van jonge kinderen hun ouders te kunnen ondersteunen?

Dat kan via het train de trainer aanbod van RADAR Crosslink. Een poule ervaren IMH-trainers brengt je het IMH-gedachtengoed bij.
In deze visie wordt sterk ingezet op (veer)kracht, groeikansen en herstelmogelijkheden van baby's, peuters en kleuters en hun zorgdragers. Er wordt met en via de ouder-kind relatie gewerkt.

De trainers bieden volgende modules aan voor organisaties:


Workshop:

Een IMH-trainer dompelt je onder in de kernconcepten van Infant Mental Health.
Aan de hand van een aantal concrete visuele ondersteuningsmodellen wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van het jonge kind, pril ouderschap en de ouder-kind relatie. Deze modellen kunnen helpend zijn om zicht te krijgen op krachten en kwetsbaarheden in het werken met jonge gezinnen vanuit 0e, 1e en 2e lijnszorg.
Zo kan de hulpverlening een maatschappelijk nest rondom het gezinsnest vormen.

 

Intervisie:

Een IMH-trainer staat samen met jouw team stil bij concrete casussen over het werken met jonge kinderen en hun zorgfiguren in je organisatie.
 

Praktisch:

Kostprijs? 25 euro per uur.
Duur? 2 à 3 uur
Locatie? In je organisatie

 

Interesse?

Heb je als organisatie interesse in dit aanbod, neem dan contact op met crosslink@radar.be.

In samenspraak met de trainers wordt bekeken of en wanneer de aanvraag kan worden opgenomen.

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.