Sluit Logo Radar

Ontdek RADAR - Netwerkforum - Inschrijven mogelijk!

dinsdag, 16 november

Op dinsdag 16 november organiseert RADAR een netwerkforum en Ontdek RADAR: 

  • In de voormiddag krijgen jullie tijdens 'Ontdek RADAR' de kans om de verschillende programma's van RADAR op interactieve wijze beter te leren kennen.
  • In de namiddag organiseren we een 'Netwerkforum'. Meer informatie hierover vind je verder op deze pagina.

Je hebt de keuze om een halve dag of een volledige dag deel te nemen. 's Middags wordt er een lunch- en netwerkmoment voorzien.

 

Ontdek RADAR (9u30-12u30)
 

Tijdens de voormiddag kan je drie van de vijf infosessies van telkens 45min meevolgen.

 

Voor meer info over de programma's kan je terecht op de webpagina's per programma.

 

 

Netwerkforum (13u30-16u00)

Het Netwerkforum is een uitwisselingsmoment voor alle partners en geïnteresseerden van het RADAR, waarbij we stilstaan bij de belangrijkste thema’s en toekomstplannen van het netwerk. Dit jaar staat het thema participatie centraal. Een aantal jongeren zullen ons tijdens het Netwerkforum betrekken in hun verhaal.  

  

We gaan om 13u30 van start met een panelgesprek van kinderen en jongeren over participatie en psychisch welbevinden. Na een korte pauze gaan we om 15u aan de slag in kleinere subgroepen van ongeveer 20 personen. We staan stil bij de belangrijkste doelen en acties van het strategisch plan van RADAR en wisselen uit hoe we participatie binnen dit plan in de praktijk kunnen waarmaken. 

  

Je kan bij het inschrijvingsformulier kiezen voor 1 van volgende subgroepen. Deze zijn gelinkt aan de strategische doelstellingen waarop RADAR samen met alle partners, kinderen en jongeren en hun context wil inzetten: 

 

  • Cliënt aan het stuur: gezamenlijke regie op verschillende niveaus: traject, organisatie, beleid, maatschappelijk, … Hoe zetten we kinderen, jongeren (en hun context) mee aan het stuur in hun hulpverleningsprocessen, op welke manieren kunnen we kinderen, jongeren (en hun context) inspraak bieden in organisaties/in het GG-beleid? 
  • Populatiebreed bereik: gezamenlijk en vroeg genoeg geestelijke gezondheidspromotie, preventie, vroegdetectie en -interventie, ter bevordering van iedereens mentaal welbevinden. Hoe zorgen we ervoor dat RADAR alle kinderen en jongeren bereikt, inclusief de meest kwetsbare? Hoe zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren vroeg genoeg de hulp ontvangen die ze nodig hebben? 
  • Gedeelde zorg: gezamenlijke zorg realiseren die het best aansluit op de noden van kinderen, jongeren en hun context, zo kort als mogelijk zo lang als nodig, ter bevordering van hun mentaal welbevinden. Hoe kunnen we samen kinderen en jongeren optimaal ondersteunen?  
  • Kwaliteit, evaluatie & governance: methodisch en onderbouwd werken in een leesbare en kwalitatieve geestelijke gezondheidszorg.  

 

Locatie

Alle geïnteresseerden, partners, kinderen en jongeren zijn welkom in de Hogeschool Odisee te Sint-Niklaas: Hospitaalstraat 23 - 9100 Sint-Niklaas. 

 

Meer informatie over de bereikbaarheid van Odisee Sint-Niklaas vindt u via deze link: https://www.odisee.be/hoe-bereik-je-campus-sint-niklaas

 

Tijdsschema

09u30 – 12u30: Ontdek RADAR
12u30 – 13u30: Lunchpauze - netwerkmoment - onthaal netwerkforum
13u30 – 16u00: Netwerkforum

 

Inschrijven

Je kan inschrijven voor 1 dagdeel of de volledige dag. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

 

Vragen?

Heb je vragen over het netwerkforum of ontdek RADAR? Neem dan contact op met crosslink@radar.be

 

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.