Sluit Logo Radar

Intersectorale Intervisie Infants

donderdag, 28 oktober

Infants

Infants (kinderen van -9maand tot 3 jaar, bij uitbreiding t.e.m. 5 jaar) ontwikkelen zich zeer snel in interactie met hun ouders en ruimere omgeving. Aandacht voor het psychisch welzijn van de allerkleinsten is minstens even belangrijk als zorg voor de lichamelijke ontwikkeling. 

 

Voor wie 

Professionelen uit verschillende sectoren die: 

  • werken met jonge kinderen en/of hun context
  • aan de hand van eigen casussen ervaringen, inzichten en kennis
    willen uitwisselen
  • hun netwerk willen versterken binnen de regio 
  • hun expertise rond jonge kinderen willen uitbreiden

 

Regionale intervisiereeksen

We kiezen ervoor de intervisie regionaal te laten plaatsvinden, zo leer je ook andere diensten in de regio kennen om hopelijk beter en meer samen te werken.
Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om aan deze intervisie deel te nemen, en de intersectorale spreiding te garanderen wordt er slechts 1 persoon per organisatie per reeks toegelaten. 
Bij inschrijving engageer je je ertoe om de drie intervisiemomenten van jouw gekozen regio bij te wonen en casusmateriaal (op voorhand) in te brengen. 

 

Het is interessants om aan te sluiten bij een locatie in jouw buurt maar is geen vereiste. 

Eénmalig sluit op elke intervisiereeks iemand aan van RADAR Connect 0 - 4 en OTA vzw.

 

RADAR Connect 0 - 4 biedt ondersteuning aan professionelen die in contact komen met gezinnen met jonge kinderen waar een niet-pluis gevoel opduikt. 


OTA vzw werpt vanuit cultuursensitief perspectief hun licht op de gebrachte casussen met een migratieachtergrond of interculturaliteit. 

 

Wanneer

Beveren: vrijdagen 29/10, 19/11 en 26/11 van 9u - 12u 

Gent: dinsdag 16/11, 30/11 en 14/12 van 9u -12u 

Aalst: donderdagen 28/10, 18/11 en 09/12 van 9u - 12u 

 

meer info over locaties en intervisoren zie onder de inschrijvingslink

Deel dit nieuwsbericht

Data en locaties

Hieronder zie je per locatie de data waarop de 3 intervisievoormiddagen in dezelfde groep doorgaan, alsook wat achtergrond rond de intervisor die deze reeks leidt. Ongeacht de specifieke expertise van de intervisoren, zijn ze allemaal vertrouwd in het werken met infants wat de doelgroep van de intervisiecasussen is. 

Aalst - Erik De Belie

wanneer: donderdag 28 oktober, donderdag 18 november én donderdag 9 december 


telkens van 9u - 12u 

 

waar: Vrij CLB Aalst - vergaderzaal 'Zuid' - Langestraat 12, Aalst 

 

Erik De Belie is orthopedagoog en psychodynamisch kindertherapeut verbonden aan MFC De Hagewinde en Hogeschool Gent. Hij heeft heel wat expertise rond gehechtheid, trauma en emotionele beschikbaarheid. Hij heeft ervaring m.b.t. de ontwikkeling van ‘ouderschap onder druk’ en ‘mentaliserend coachen’. Als supervisor is hij verbonden aan de opleiding Kindertherapie en Ontwikkelingsgerichte Interventie (KU Leuven) en de opleiding Complex Trauma (Rino).

 

Beveren - Tessa Vanderstylen

wanneer: vrijdag 29 oktober, vrijdag 19 november én vrijdag 26 november


telkens van 9u - 12u 

 

waar: Huis van het Kind, Gravenplein 8 - 9120 Beveren 

 

Tessa Vanderstylen is psychodynamische kindertherapeute en als psycholoog werkzaam op de Kinder – en Jeugdpsychiatrie AZ Nikolaas. Ze staat ook mee in voor de supervisies baby observatie binnen de opleiding psychodynamische kindertherapie van de KU Leuven en binnen de IMH opleiding van Rino Vlaanderen. Ze is trainer IMH in opleiding en zal mee de implementatie van IMH binnen het netwerk opnemen.

Gent - Inge Devuyst

wanneer: dinsdag 16 november,dinsdag 30 november én dinsdag 14 december 
telkens van 9u - 12u 

 

waar: 

Huis van het Kind Gent (Bloemekeswijk)

F. Ferrerlaan 275

 

Inge Devuyst is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Ze is werkzaam als gezinsbegeleidster bij Kwadrant, een thuisbegeleidingsdienst voor kinderen met (vermoeden van) een gedrags- en/of emotionele problematiek. Ze is trainer IMH in opleiding en zal mee de implementatie van IMH binnen het netwerk opnemen. 

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.