Sluit Logo Radar

Infosessie ELP & Netwerkpunt voor 0e en 1e lijn

maandag, 22 maart

Bent u werkzaam binnen de 0e - 1e lijn?

 

Komt u in uw dagelijkse praktijk te Oost-Vlaanderen in contact met kinderen en/of jongeren waar er zorgen zijn rond geestelijke gezondheid? 

 

Vindt u de weg in het hulpverleningslandschap niet altijd even makkelijk?

 

Waarvoor kan je terecht bij een eerstelijnspsycholoog voor kinderen en jongeren (en waarvoor niet)? En waar vind je hen?


 
Aan de hand van enkele casussen willen we tijdens deze digitale infosessie duidelijker maken wat ELP en het Netwerkpunt RADAR voor u kunnen betekenen. Bijkomend geeft dr. Schoentjes een korte toelichting over wanneer het aangewezen is een beroep op een psycholoog of kinderpsychiater te doen.   


 

 

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.

 

Deel dit nieuwsbericht

Praktisch

Maandag 22 maart 2021 van 20u00-21u30

 

Deze infosessie zal doorgaan via het programma Zoom*, er is een powerpoint die zal getoond worden (en nadien worden verspreid) en voor bepaalde onderdelen kan een smartphone met toegang tot internet nuttig zijn.

Er is telkens mogelijkheid om een kwartier op voorhand in te loggen, om een korte rondleiding te krijgen in Zoom, indien u niet vertrouwd bent met het programma.

 

Zoom

We realiseren ons dat bepaalde werkgevers dit programma (Zoom) niet goedkeuren, maar voor ons als organisator werkt Zoom het best en het biedt ook de meeste mogelijkheden om het infomoment zo interactief mogelijk te houden. Indien uw werkgever dit programma niet goedkeurt zijn er enkele mogelijkheden:

  • Deelnemen via een privé-computer, laptop of tablet. Deelnemen via een GSM lijkt ons niet geschikt omwille van het kleine scherm.
  • Uw werkgever aansporen dit programma toch goed te keuren (we werken via een betalend account dat voldoende veilig is).
  • We zullen bij de start van het infomoment bevragen of de sessie mag worden opgenomen, eventueel kan u later het infomoment dan via een video bekijken. Dit enkel wanneer niemand bezwaar heeft, de video zal dan enkel gedeeld worden met oorspronkelijk ingeschreven deelnemers en is maar beperkte tijd te bekijken.

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.