Sluit Logo Radar

Studiedag ADHD - zorgpad en casustafels

vrijdag, 14 oktober

Omgaan met ouders en leerkrachten
van kinderen met druk gedrag 

 

 

ADHD-zorgpad:

 

De webtool ADHD-Zorgpad bundelt alle wetenschappelijk info rond ADHD van 1e signalen, diagnostiek tot behandeling op www.adhd-traject.be, die zeer toegankelijk is voor hulpverleners, (huis-)artsen, ouders, leerkrachten, CLB-medewerkers, … Zo kunnen we samen een optimaal traject voor kinderen en jongeren (jongvolwassenen) met druk gedrag en/of aandachts- en concentratieproblemen realiseren.

 

Inhoudelijke sessie (9u - 12u):

 

Ilse De Witte neemt ons mee naar de mogelijkheden voor ouders en leerkrachten in deze webtool, samen met heel wat relevante ervaringen uit haar eigen praktijk Dewitte Octopus en de ADHD-dienst van het Universitair Psychiatrisch Centrum UZ Leuven. Ze ontwikkelde ook de ADHD – toolkit voor leerkrachten.

 

Casustafels (13u - 16u):

 

 Aan de hand van jullie eigen casussen leren jullie met de webtool aan de slag te gaan en leer je ook andere werkingen beter kennen.  We gaan op zoek naar gemene delers en raakvlakken maar focussen evenzeer op verschillen en hiaten. Op het eind van de voormiddag hebben we een zicht op wie waar op het zorgpad welke hulp kan voorzien.  

 

Voor wie?
 

Deze studievoormiddag is toegankelijk voor de medewerkers van CGG Adentro - Gent, CAR Bolt, CAR Oostakker, Centrum Impuls, CAR Sint-Lievenspoort, CAR De Steijger, Ondersteuningsnetwerk Gent, DiverGent, Huis van het Kind Gent, Opvoedingswinkel Gent, Pedagogische begeleidingsdienst, Kwadrant RTH, vrij CLB Gent, iCLB Gent, CLB GO! Gent (alsook brugfiguren, zorgcoördinatoren en beleidsondersteuners van de scholen die samenwerken met de opgesomde CLB’s).

Deel dit nieuwsbericht

Praktisch

 

De studiedag gaat door op vrijdag 14 oktober 2022 van 9u tot 16u. 
Onthaal vanaf 8u30. 

Deze studiedag kost €10, het is ook mogelijk om enkel in de voormiddag (9u - 12u) of namiddag (13u- 16u) aan te sluiten (5€ voor een halve dag).
's Middags wordt er lunch voorzien. 

 

Jullie worden verwacht in vCLB Gent (Halvemaanstraat 96, Sint-Amandsberg). 
Er is geen parking voorzien, zie bijgevoegd document om de bereikbaarheid te checken. 

 

Breng je eigen laptop en casusmateriaal mee om in de namiddag zelf aan de slag te gaan met de webtool. 

 

Indien deze studiedag niet kan doorgaan omwille van de op dat moment geldende coronamaatregelen, zal er een online alternatief worden voorzien. 

Schrijf je hier in

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.